Hilsen fra soknepresten

Hei alle sammen! Her kommer en hilsen fra soknepresten i Eide – fra hjemmekontoret på Kvernes. Vi har alle hatt noen rare og forvirrende dager med mye informasjon å ta inn og mange tanker som spinner. Livet ble plutselig uforutsigbart, og rutinene våre annerledes. Vi kan ikke lenger treffes som før – og det føles rart!

Jeg tenker mye på alle som har det vanskelig – barn som ikke har det bra hjemme, mennesker som er ensomme, og de som er syke. Jeg tenker på dere som går på jobb og hjelper til å holde samfunnet i gang, og spesielt de som er helsearbeidere. Og jeg tenker på alle dere som ikke får gått på jobb, og kanskje har det usikkert økonomisk, og dere som må sjonglere hjemmekontor og det å ha barn hjemme hele dagen. Jeg tenker på de som bor i flyktningleire eller i land uten så mye ressurser som oss.

Jeg vil oppfordre dere til å gi penger til Kirkens nødhjelps fasteaksjon på nett, ettersom konfirmantene ikke får gått med bøsse i år, og tenke på andre måter vi kan vise omsorg i denne tida.

Jeg er tilgjengelig om noen ønsker å snakke med meg (digitalt eller på telefon først og fremst. Send gjerne en sms til 90635391!). Og jeg ber for dere!

Anne-Lise er på kontoret som vanlig – ring på tlf. 71 29 61 84. Gudstjenestene avlyses framover og årsmøtet i menigheten utsettes. Konfirmasjonene blir utsatt til 5. og 6. september. Vi i staben jobber med digital kirkelig tilstedeværelse framover. Kom gjerne med tips eller ønsker.

Det er en alvorlig situasjon, men jeg er håpefull. Vi må vise omsorg, oppmuntre hverandre og håpe for framtida. Gud har gode tanker for oss: «fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere framtid og håp.» (Jer 29,11).

Som dere ser på bildet så er det ikke lenge til de første påskeliljene springer ut her på Kvernes. Alle små gleder og håpstegn betyr ekstra mye nå.

Mange varme hilsener fra Ragnhild prestpåskeliljer