Pilgrimsvandring

Her er et typisk informasjonsbrev om pilgrimsvandring – sjekk oppdatert info om klokkeslett og lignende!

Søndag skal vi være pilegrimer på Averøya! Pilegrim betyr egentlig fremmed. Det er en gammel og verdensvid tradisjon å vandre til et hellig sted. Stien vi skal gå er en gammel kirkesti der folk gikk til kirka.

Møt opp ved Eide kirke kl. 13.00 eller Gaustad kapell kl. 13.15. Vi kjører buss og tar en stopp i kapellet og kjører deretter til Nedal i indre Bådalen på Averøya.

DSC_1425

Turen er først en lang oppoverbakke og så en lang nedoverbakke. Det er ikke bratt noen steder, vi går på gress/sti/myr. Det pleier å være vått. Vi skal gå over fjellet. Turen tar ca. 2 timer med pauser. Vi stopper på toppen og de som vil kan spise matpakken. Ragnhild blir med på turen sammen med noen foreldre. Vi får mat når vi kommer fram: tomatsuppe og brød.

Det er også mulig å bli med på en veldig kort tur fra museet på Kvernes til Kvernes kirke for de som ønsker det (ei lita gruppe). Denne turen går på grusvei. Santiago blir med på denne gruppa sammen med noen foreldre. Tommy drar til Kvernes for å lage mat.

Etter maten blir det  omvisning i Kvernes stavkirke og en kort gudstjeneste i Kvernes kirke. Vi er ferdige ca. kl 17.45 og tilbake kl. 18.30, da kan dere gå av underveis. Ta med klær etter været, ekstra sko og sokker til å ha på når vi kommer fram, drikke og matpakke, eventuelt sitteunderlag (det du trenger fram til ca kl 16.00). Vi anbefaler gode sko som tåler vann!

Blir det veldig dårlig vær, blir vi buss-pilegrimer i stedet!

DSC_2514