Konfirmantene i Eide 2020

Denne helga vil vi huske på konfirmantene våre litt ekstra! Se videoen og les teksten under.

Konfirmantene skulle egentlig ha blitt konfirmert denne helga. De siste ukene skulle vi hatt konfirmantundervisning, samtalegudstjeneste, fotografering og øving. I hjemmene skulle det vært forberedelser til den store dagen. Ungdommene har nå vært to måneder hjemme uten fritidsaktiviteter og med hjemmeskole. Les hva de svarer når vi spør dem hvordan denne tida har vært, hva som gir dem håp og mye mer! I videoen viser vi noen glimt fra konfirmanttida og Santia og og Tommy tenner lys og ber for hver enkelt konfirmant i Eide kirke.

Årets konfirmasjoner blir 5. og 6. september.

Vil du gi en gave til konfirmantarbeidet i Eide? Vipps til #84619.

Vil du bli eller er forelder til en konfirmant i Eide neste år? Lik sida «Konfirmant 2021 i Eide menighet».

INTERVJU MED KONFIRMANTENE I EIDE 2020
Hvorfor har du valgt å bli konfirmert i kirka?
– Jeg valgte å konfirmere meg i kirka fordi det hørtes gøy og spennende ut, og fordi jeg er døpt i kirka.
– Jeg er døpt, og i konfirmasjonen blir dåpsløftet fornyet.
– Det er en tradisjon i familien. Begge foreldrene mine er det og det føltes naturlig.
– Jeg vil bli konfirmert fordi det er kjekt, og jeg har alltid hatt lyst til det. Vennene mine skal også det.
– Jeg har valgt å konfirmere meg i kirka fordi jeg tror på Gud og Jesus. Jeg ønsker å være en del av kirka.
– Jeg valgte å bli konfirmant for det er en fin tradisjon og troen er ganske realistisk.
– Jeg har valgt å konfirmert meg i kirka for og vise at jeg vil være kristen og for å vise mamma og pappa at de gjorde et godt valg når de valgte å døpe meg.
– Jeg ville bli konfirmant i kirka fordi jeg er litt kristen.
– Jeg hadde lyst til å få en opplevelse som jeg ville huske resten av livet.

Hva liker du best av det vi gjør i kirka?
– Det jeg liker best av det vi gjør i kirken er nattverd og at det er et sted mange samles.
– Kirka kan være et trygt sted for mange og folk kan komme å be sammen.
– Jeg liker best å lære mere om Gud og Jesus.
– Jeg synes det er gøy å høre barnekoret synge i kirka.
– Bønnevandring, for da beveger vi oss litt.
– Jeg liker best sangene i gudstjenestene
– Jeg liker at kirka feirer ting som dåp, konfirmasjon, og bryllup.
– Jeg liker at i kirka føler jeg et fellesskap når jeg er der.
– Det jeg liker best er det å være sammen.

Hva har vært det beste med konfirmasjonstida så langt?
– Filmkveldene med gode samtaler.
– Jeg likte veldig godt å bli bedre kjent med alle, få være på leir, og å lære masse.
– Det beste med konfirmasjonstida er filmkveldene med Tommy i kirka.
– Turen vi hadde til Averøya og
klubbsøndagene.
– Å være sammen med andre konfirmanter.
– Det beste med konfirmasjonstiden er nok konfirmantleiren, det var så gøy!

Hvordan har koronatida vært for deg?
Koronatida har vært veldig kjedelig. Har begynt å merke at jeg savner alle ungdommene på skolen.
– Det har vært mye nytt med hjemmeskole og at vi ikke kan være like mye med venner.
– Det har vært bra for meg, nesten det samme som før.
– Det har gått fint, men kjeder meg og savner vennene mine.
– Jeg savner venner og familie.
– Det har vært greit, ingen i familien har vært syke.
– Koronatiden har vært lang og kjedelig fordi det ikke er fotball.
– Jeg synes korona er veldig dumt.
– Koronatiden for meg har vært rolig og avslappende.
– Koronatida har vært mye hjemmetid. Det er trist å ikke kunne besøke venner, men jeg har likt godt å få mye tid sammen med familien. Jeg vet at vi er heldige, siden det er ganske trygt på Eide.
– Koronatida har vært veldig kjedelig.
– Kjedelig, men også koselig.
– Jeg bekymrer meg litt, men håper at alt går bra til slutt.

Hva tenker du om at konfirmasjonene ble utsatt til høsten?
– Jeg synes det var veldig kjipt at konfirmasjonen ble utsatt til høsten. Jeg hadde gledet meg veldig lenge til konfirmasjonen, men det går greit, for jeg skjønner at de gjorde det pga. tiden vi er i nå. – At konfirmasjonen ble utsatt synes jeg er dumt, men det går bra.
– Jeg synes det er bra for da kan hele familien min samles til konfirmasjonen og feire dagen med oss.
– Det er selvfølgelig litt kjipt å ikke få konfirmert meg før høsten, men det viktigste er at ikke korona sprer seg enda mer.
– Jeg tenker at det er greit at vi utsetter konfirmasjonen til høsten sånn at det blir tryggere.

Hva gir deg håp?
– Ting jeg synes er morsomt gir meg håp!
– At folk er positive.
– Familien min gir meg håp.
– Å tenke at det går som regel bra til slutt.
– Fotballen gir meg håp.
– At det er mindre folk som blir syke nå..
– Gud gir meg håp.
– Våren og sommeren gir meg håp.
– Familien min gir meg håp.
– Det som gir meg håp er når jeg hører på nyhetene at de åpner flere og flere plasser, som kanskje vil si at de har sett at det går bedre.
– Det som gir meg håp er menneskene rundt meg som jeg er glad i, og som er glade i meg.
– Fjellturer.
– Det som gir meg håp er at hele landet samarbeider.
– Det som gir meg håp er at det skal gå over, og at alt blir bra til slutt.